Po dlouhé době jsem se usalašil u sporáku, abych něco uklohnil. Bobešáci se vraceli z NDR, kde nakoupili mušle. Zakonzervované v mořské vodě, ale živé. Prý. Nu, balíček byl asi čtyři dny starý, a na etiketě stálo, že vydrží ještě pár dnů, tak to testneme. A skutečně, když jsem balíček kuchnul, zavoněla z něj mořská voda, a když jsem pak házel mušle na pánev, otevřeli se úplně všechny!

Nejdříve jsem vyrobil mušlovou polévku, kterou jsem poprvé ochutnal kdesi u Bari. A povedla se. A povedla se opravdu hodně! A jako hlavní jídlo jsem udělal těstoviny s mušlema. Ještě teď se olizuju.

A úplně nejlepší na těch italských jídlech je to, že je příprava strašně jednoduchá!

Jak se mi to povedlo, se můžete podívat TADY.