Tak jsme po hodně dlouhé době zabili vepře! Tedy ne tak úplně, ale skoro. Maso přivezl řezník již rozbourané a očištěné již v pátek. V sobotu jsme se sešlu u Kadla již v osm ráno a po úvodním pivě jsme začali. A že nám to šlo od ruky! Zatím co se dala vařit voda, loupali jsme cibuli a česnek, porcovali maso a strouhali křen. Pak přišlo na řadu krájení cibule. Naštěstí jsem vzal sebou WS kráječ, s kterým to byla stranda, ale pálila pekelně! Dalo se vařit maso a škvařit sádlo. Když se maso uvařilo, začalo se rozebírat a krájet do jitrnic a jelit, a větší kusy do tlačenky. A ještě větší kusy do guláše. Pak řezník začal plnit střívka, ale ne nabíječkou, nýbrž jako opravdovej profík rukou! Mezitím se vyškvařilo sádlo se škvarkama a uvařil se ovar. Naplnili se střívka a tlačenka a hodili se vařit. A dlabal se pečenej gulášek. No a pak přišli na řadu jelita a jitrnice, pečená žebra, škvarky a trochu alkoholu. Více v přiložené fotogalerii…

A fotky jsou TADY.